måndag 9 juli 2007

Vansbro and more

Kära vänner, nu har vi faktiskt genomfört 3 av 4 klassikerlopp. Vilken grej. Simningen gick som förväntat, 1.26 tog det att simma de tre kilometrarna, ingen större ansträngning för de västerbottniska järnpersonerna. Iförda varsin lånad våtdräkt och insomorda i vaselin blev inte kylan (nåja, 18 grader iaf ) i vattnet något problem heller. Det var inte heller så tråkigt som man skulle kunna tro. Så på det hela taget en trevlig tripp. Lite slitna i muskler som vi inte använt så mycket men vad kan man förvänta sig. Min träning inför loppet bestod i en kilometers simning i bassäng, i mars... Maja fuskade ju lite och samm för någon vecka sen i en halvtimme. Nåväl, job well done.

Som de flesta av oss vet så ska vi flyga till Chile idag. Planet lyfter från Arlanda klockan 19.15 ikväll och går allt som det ska har vi ankommit till Santiago klockan 10.35 lokal tid. Man börjar bli lite nervös och spänd. Vilken tur att vi är vana globe-trotters som vet precis hur vi ska hantera varje situation... Nej men ärligt talat, det löser sig. Vi ska möta upp med en vän till mig som bodde granne med oss på parkeringen i Chamonix. Underskatta aldrig husbilar. De för människor närmare varandra liksom. Han pratar både spanska och engelska så vi hoppas han kan fungera som tolk och guide. Vi har bokat de första två nätterna på ett hostel i Santiago, samt transfern till detta hostel. Efter detta är inget planerat, förmodligen kommer vi dra vidare till Argentina som enligt ryktet både är billigare och bättre skidåkning är Chile.
Den tredje och kanske största grejen som hänt är ju att vi flyttat in i bostadsrätten. Mor och Far åkte till Sundsvall och jag åkte ner från Umeå och mötte dem där. Vi träffade mammas släkt och lät mormor truga i oss lite mat. Maja kom upp och så åkte hon och jag före upp till Umeå. Vid själva flytten fick vi ovärdelig hjälp av Mor och Far samt John och Jonathan, Umeås kanske starkaste flyttmedhjälpare. Tack hörni! Kära mor städade även studentrummet, så de kommer få hjälpa till vid varje flytt hädanefter också. Grattis. Men även om dagarna i Umeå till största delen bestod i att flytta så hann vi med en visit på Norrbyskär och givetvis ett gäng uteserveringsöl. Båda mycket tillfredsställande.

Nåväl, det var en kort genomgång av det som hänt det senaste nu innan vi åker. Nästa inlägg hoppas jag få med lite skidbilder samt kanske en och annan panflöjtist. ´Til then!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken symmetri i rörelserna på bilden där ni sammanbitna är på väg ner i "plurret"!! Grattis till simningen!/Elisabeth