måndag 23 juli 2007

Los Molles

Det borjade faktiskt riktigt bra for oss har i Los Molles- en riktig liten hala nan dryg mil ifran Las Leñas. Enda sattet att ta sig hit ar med en fyrhjulsdriven bil, varfor det inte direkt kryllar av folk har. Daremot har en foredetta skidguide vid namn Jose valt att bygga ett hostel har, mitt i ingenstans precis vid foten av nagra riktigt fina berg.

Vi tog som sagt nattbussen fran Mendoza hit. Halv sju, en timme tidigare an utlovat, stannar bussen mitt i ingenstans och forkunnar att vi ska ga av. Sa det gor vi. Det ar kolsvart ute och vi har ingen aning om vart vart hostel ligger, och dessutom har vi en jakla massa packning. Vi bestamde oss for att vanta utanfor narmsta byggnad och efter nagon timme slappte staderskorna in oss och lat oss vanta inomhus. Drygt tva timmar senare fick vi antligen skjuts till vart hostel, dar vi at frukost och sen slocknade i varsin sang. Framat eftermiddagen och efter annu en maltid bestaende av salami och ost (varsta Atkins-dieten) hade vi fatt tillbaka var energi och bestamde oss for att vi skulle ta oss upp pa ett utav bergen i narheten. Drygt tva och en halvtimme senare stod vi pa toppen och vi fick faktiskt ett hyfsat ak ner! Uppskattat forstas! Pa kvallen fick vi for forsta gangen uppleva den omtalade argentinska festmaltiden usado- massa kott, kott och kott. Gott! Tur att ingen av oss ar vegetarian langre... Kvallen blev lang pga att Dia del amigos firades- vilket kort och gott gar ut pa att festa med sina vanner. En mycket trevlig tradition!

Dagen darpa borjade snon falla och vi tyckte inte att det var nagon idé att bege sig till Las Leñas. Istallet tog vi en promenad bort till ett par gamla hotell-ruiner dar vi badade i varma kallor. Riktigt haftigt! En bra vilodag!

I sondags, dvs igar, var det antligen dags att kolla in Las Leñas. Det gick val sadar. For det forsta tog det cirka en och en halvtimme att kora den dryga milen dit, pga att Joses diesel hela tiden envisades med att frysa. Nar vi val var framme och hade lyckats avverka den langa kon for att kopa liftkort, begav vi oss forvantansfulla upp i liften. Vi hann med tre ak. Pa vag upp i sittliften for att gora ett fjarde, visade Anderna aterigen hur en storm kanns. Vi var faktiskt riktigt oroliga att var stol skulle blasa av vajern. Nar vi en halvtimme senare kom av liften tog vi oss snarat mojligt ner for att komma in i varmen. Och hela liftsystemet, forutom tva knappliftar langst ner, stangde forstas.

Som gradde pa moset madde Maja riktigt daligt, med bade feber, halsont och hosta. Det var riktigt smartsamt att bara ga fran parkeringsplatsen till liften. Idag har vi haft snostorm igen, sa Maja har suttit framfor den oppna spisen och kurerat sig med en deckare. Henrik satt ocksa framfor spisen tills han blev alldeles for rastlos och gav sig ut pa en tur med skidorna for att kolla in ett annat berg som ser schysst ut.

Forutom att det ar iskallt inomhus sa att vi hela tiden gar omkring i skidklader, mossa och filt, sa har aven vattenroren gatt sonder. For tva dagar sedan... Det ar lite pafrestande emellanat. Men bara vi far friska till sa ska det nog losa sig. Dessutom ska ett hogtryck vara pa vag in och onsdag verkar vara en lovande dag for skidakning. Sa vi tanker krya pa oss till dess.

Nu blir det alldeles for kallt om fingrarna att skriva, sa det far racka. Hoppas att ni har en bra sommar i Sverige, trots allt regn! Hasta la vista.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Maria o Henrik!
Moster Christina sitter och läser om era äventyr!
Hoppas ni kryar på er snart. Finns det inget hotell som ni kan ta in på nåra dar... :)
Håller tummarna att ni snart får fint väder!!!!
Här hemma är det mestadels regn...
Ha det bra!
Christina o Gert

Anonym sa...

Ni två har ju helt klart valt den bästa sommaren att fly från Sverige och göra nåt helt annat! Grattis! Låter som att ni inte alltid har haft en dans på rosor där nere, men ni är ju äventyrare så det hör väl till ;)Riktigt kul att läsa om hur ni har det där nere. Hoppas vädergudarna är med er resten av resan så att ni får pumpa puder South America-style

/Fredrik