torsdag 19 juli 2007

Pa ratt sida gransen

Antligen har vi fatt en riktig skiddag i benen! Och det kanns idag. Snon var namligen riktigt blot och svarjobbad, men anda, fenomenalt att fa aka skidor en hel dag, pa riktigt. Vi fick till och med nojet att spara hela dagen, eftersom att intresset for off-pist pa den har sidan ekvatorn verkar i det narmsta obefintligt.

Det var igar som vi till slut lyckades ta oss till den lilla men charmiga skidorten los Penitentes, nara gransen mellan chile och argentina. Men pa ratt sida gransen, dvs i argentina. Vi kom dit runt sjutiden pa kvallen, efter en mardromsresa i buss. 250 km pa nio timmar kan mycket val vara nan slags rekord. Att passera gransen tog sin lilla rundliga sa vi var valdigt nojda nar vi val var framme. Vi motte upp med var van Eduardo och bosatte oss i det lilla mysiga hostel dar han bodde. Motsvarande en hundring per natt inklusive frukost och middag. Frukosten var val inte direkt bra, snarare direkt dalig. Toast och marmelad. Lite te. Det var allt. Men middagarna var vallagade och man blev ordentligt matt. Dock serverades de lite sent for vara vanor. Pa det hela taget ett familjart och trevligt hostel.

Los Penitentes ar kant for sin torra sno. Sa vi blev inte forvanade nar vadret fortsatte att hana oss genom att lata det borja regna igar kvall. Darfor bestamde vi oss for att hoppas pa att Eds goda tur med vadret ar tillracklig for att kompensera varan otur, genom att hanga pa honom till Las Leñas. Idag har vi darfor tagit oss vidare till Mendoza, dar vi ska tillbringa kvallen och i natt ta bussen vidare till Las Leñas. Vi forsoker undkomma varmen genom att ta oss langre soderut och vi hoppas pa att all nederbord har kommit i sin mest magnifika och vita form dar nere. To be continued.

Bilder kommer, det tar san tid att ladda upp bara sa man blir helt matt...

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra att ni äntligen är på rätt sida av bergen.
Ser att det ska bli kallare i Las Leñas, så hav tålamod. Det går att åka i pisterna oxå! Att sola är oxå OK! Kram/Elisabeth