tisdag 10 juli 2007

Santiago, och resan hit...

Hola. Via Paris och Buenos Aires har vi landat i Santiago. Resan sovs till storsta delen bort, och det enda spannande som hande var i Paris dar vi hade nojet att traffa pa varldens eventuellt mest stressade flygvardinna. Hon var dessutom fransyska. Med livet som insats slussade hon oss i hogsta mojliga hastighet mellan terminalerna. Nar vi antligen trodde vi var framme fick vi hoppa in i en minibuss till var gate, och gissa vem det var som korde? Man kan ju inte annat an att alska fransyskorna. Men det ar nog bast att lyssna och hanga med nar de satter fart...

Nu har vi installerat oss pa vart hostel i hyfsat centrala Santiago. Hostelet, som ar uppkallat efter en dod hund, drivs av ett gang djurkara manniskor. Darfor finns har gott om husdjur, bland annat en hund som kraktes sa fort vi kom innanfor dorren. Bortsett fran det verkar vart boende helt okej, billigt och med gratis biljard. Mucho viktigt. Dessutom ingar internet, frukost och ikvall aven gratis middag! Vi ankom till den stora staden runt 11 imorse, lokal tid, sa vi har faktiskt hunnit bekanta oss med den lite granna. Mestadels har vi fonstershoppat och det som verkar vara storsaljare i Santiago for tillfallet ar skor, stovlar och digitalkameror. Dessa produkter finns i overflod och att pasta att det kan ligga fem skoaffarer pa rad langs gatan ar ingen overdrift. Nu kanske vi hamnade i digitalkamera- och fotbekladnadkvarteren, de mest beryktade i den sodra hemisfaren. Men det ar ju forstas bara vilda gissningar.

Imorgon blir det fortsatt sightseeing i staden, bland annat star tva museer och en fin park pa schemat. Mojligen aven en kyrkogard, tro det eller ej. Vi kollade upp resor till de narbelagna skidorterna men tyckte det var lite i overkant sa vi haller pa skidpremiaren nagra dagar till. Men vi maste dock prova pa att hyra after-ski boots! Givetvis kommer vi valja high-performance varianten, till det facila priset av 6000 pesos/dag (ca 90 kr).

Idag har vi atit varldens godaste kottmacka! Dessutom fikade vi pa nat cafe dar servitriserna bar mycket tajta, svarta laderklanningar. Inga bilder pa detta dock, detta ar trots allt en familjeblogg. Hela dagen pa stan gick pa 220 kr for tva personer... Billigast var tunnelbanebiljetten for 2 spann. Prisvart!

Det var allt for idag. Tack och hej leverpastej!

4 kommentarer:

Pär sa...

Hej! Jag åkte skidor en dag i någon av de närbelägna områdena. Sådär bra, väldigt mycket sämre än Portillo eller Las Leñas. Så det är nog inte några större problem om ni skjuter på premiären ett par dagar.

Anonym sa...

Hej!
Skönt att höra att resan gick bra i alla fall. Det kan väl vara fint att se lite mer av Santiago innan ni hastar vidare. Tror att ni kommit till länder där prisnivån passar er perfekt!=) Ha det bra!

Anonym sa...

tjena. det där med hunden som kräktes.... vad tror ni att ni åt för köttbit på kvällen?? stackar´n visste väl vad som väntade...

appråpå´s svarta läderklänningar o så, det går alldeles utmärkt att skicka bilder på detta på (familje)bloggen....................

Anonym sa...

Tjena Maja och skäggiga mannen! Ni verkar ha det bra, trots vissa åkommor och svart snor! Tryck lite extra på dalskidan åt oss! Kram från oss!