lördag 28 juli 2007

Bariloche

Hej pa er i gamla regniga Sverige. Vi har tagit oss ifran Las leñas och vidare soderut till den vackra staden Bariloche, som av en handelse ligger nara argentinas storsta skidort Catedral. I Las Leñas borjade det val lite som det brukar for oss, som tidigare namnt, och det fortsatte val med blandat resultat kan man saga. Efter den hemska dagen da vi satt i liften nar det blaste 30 sekundmeter borjade det snoa och efter vilodagen hade vi formanen att se Las Leñas fran dess basta sida, med nysno, ingen vind och den legendariska toppliften Marte oppen. Enligt den allmanna informationen ger Marte tillgang till 50 % av akningen i Las Leñas. Detta betyder egentligen 95%, da resten ar tamligen ointressant. Tre bra dagar, varav en helt lysande! Sa langt allt val.

Nersidan var val bara att Hostel José, dar vi bodde, hade sina problem. Det var forsta sasongen som det var oppet sa jag antar att vi och de som bodde dar med oss var nagra av de forsta gasterna. Det var inte bara problemet med bilen, som for ovrigt fungerade lite fran och till, utan aven vatten, el och varme. Det blev nog aldrig riktigt varmt, vilket man trots allt vande sig lite vid och det blev lite mysigt att sitta allihopa framfor brasan och lasa, prata eller vad man nu foredrog. Vattnet som forsvann nagra dagar var daremot inte sa kul, speciellt inte som bade maja och jag blev sjuka. Dessutom kom och gick strommen lite som den ville. José slet verkligen som ett djur for att fa det att fungera men innan vi lamnade verkade som han fick lagga ner for denna sasong, det fanns visserligen en liten chans kvar sa vi far hoppas att vi kan komma tillbaka.

Det ar dock ganska uppenbart att Las Leñas ar ett stalle dar man bor spendera pengar. Det mesta i afferer och pa restauranger ar cirka tre-fyra ganger dyrare an i ovriga Argentina. Vi lyckades dock komma ganska lindrigt undan, mestadels beroende pa att José gav oss ganska mycket rabatt pa boendet pa grund av alla problem. Liftkorten suger dock snabbt slut i planboken, vilket var anledningen till att vi bestamde oss for att aka vidare. I augusti, nar hogsasongen ar over, blir liftkorten namligen bara halften sa dyra om man har lust att bo i staden Malargue som ligger ca 45 minuters bussresa fran Las Leñas. Var plan just nu ar darfor att sla en lov soderut, via Bariloche och La hoya och sedan eventuellt svanga forbi Las Leñas igen pa vagen norrut. Aven Los Penitentes fortjanar ytterligare ett besok, vi har sett en hel del som vi vill gora dar. Pa gransen mellan Argentina och Chile, cirka en timmes bussresa fran Los Penitentes, ligger ocksa Portillo som ocksa lar fa nobelt besok om bara vara planbocker tillater.

I ovrigt allt bra, Henrik har sjuklig hosta medans Majas nastan gatt over, men nu har vi inforskaffat hostmedicin som borde ta knacken pa den. Vi ser fram emot att, efter siestan naturligtvis, utforkska mer av Bariloche och imorgon aven Catedral. Vart nuvarande hostel har varme, varmvatten och el dessutom sa det borde inte ga nagon nod pa oss. Ha det bra.

1 kommentar:

Pär sa...

När jag var där så hade vi så sjukt flax. För det första signade vi in oss som Pro Skiers för att vara med i öppna sydamerikanska mästerskapen i extremskidåkning. Det innbar att vi fick bo i personalbostäderna tillsammans med en jäkla massa skidproffs (blev polare med Wendy Fisher, käkade middag med Seth Morrisson, spelade poker med Hugo Harrison etc). Därmed fick vi även käka i personalrestaurangen vilket var jävligt mycket billigare än övriga Las Leñas.

För det andra så bytte vi första dagen till oss liftkort mot en telemarksbindning! Två årskort (vi var tre pers) som inte på något sätt liknade någon av oss. Det var verkligen helt sjukt men eftersom vi var rika utlänningar så brydde dom sig noll. Sammantaget var Las Leñas bra för oss.