måndag 6 augusti 2007

Nahuel Pan

Nu har vi fatt smaka ytterligare pa det goda i Argentina. Igar hade vi en heldag pa berget med Dario, agaren av vart hostel, som lampligt nog aven visade sig vara bergsguide. Kvallen fore den langa turen laddade vi med energi enligt argentinska manéer; asado. Som namnts i nagot tidigare inlagg innebar asado:
1. Ta kott sa det racker. Rakna med ungefar 1 kg per person.
2. Ta rodvin sa det racker. Lika manga flaskor som beraknas vid en vanlig svensk middag, se dock till att det ar 1,5 liters flaskor.
3. Potatis sa det racker. Det racker med ungefar 1 st per person.
4. Sallad sa det racker. Det vill saga ett blad for garnering.
5. Borja ata runt 23.00, festen slutar inte fore 05.00.

Vi lyckades dock bryta mot den sista punkten och kom nog i sang runt ett. Vi hade vissa problem att stanga av radion innan vi kunda ga och lagga oss. Vi hittade varken stromavbrytare eller nan knapp pa radion som fungerade. Det fanns inte heller nagon sladd att dra ur. Naturligtvis stangde man av den i huset intill.

Igar morse var vi uppe tidigt och tillsammans med Dario tog vi bilen sa langt det var mojligt. Darifran fick vi borja ga i skor med skidor och pjaxor pa ryggen, vilket ar alldeles for tungt. Nar vi nadde snogransen fortsatte vi med skidorna pa fotterna. Planen var ursprungligen att bestiga och skida (som forsta utlanningar enligt var guide, fast da saltade han nog lite) en vulkan vid namn Nahuel Pan, men vi hade otur och det visade sig att for lite sno for att vi skulle kunna huda hela vagen upp och vi blev darfor ordentligt sinkade. Klockan tre, sex timmar efter paborjad hike, bestamde vi oss for att noja oss for att hinna ner till bilen innan det blev alldeles for morkt. Da hade vi cirka en timme kvar till toppen. Trots att vi inte hann hela vagen upp fick vi anda ett fint ak ner. Det var mojligen lite flackt, men snon var kanonfin! Vi fortsatte sa langt det fanns sno och sen var det bara att ta utrustningen pa ryggen, skorna pa fotterna och knata resten av vagen. Sista biten fick vi ga med pannlampor. Inte helt enkelt att hitta bilen i morkret! Glada, men trotta och hungriga, tog vi en varm dusch nar vi kom tillbaks och sedan bestallde vi empanadas (piroger) for hemleverans. Vi gillar Argentina!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Kul att ni tycker att det är bra! Den här bloggen var en mycket bra idé! Jag föjler er hela vägen, glömmer bort att ja inte e me på resan ibland ;) Är lite nervös inför flytten... men vädret har blivit kanon (lagom tills semester är över naturligtvis). Varmt och soligt är det! Kramkram //Cecilia