torsdag 16 augusti 2007

Bland eliten i San Martin de los Andes

Lyx och flard har varit varan melodi de senaste dagarna! Eller, det beror ju pa vad man jamfor med men jamfor man med resten av Argentina sa har vi verkligen kunnat sla klackarna i taket har i San Martin de los Andes. Tillsammans med Chris kom vi hit sent i sondags kvall och upptackte att boende var fullbokat i nastan hela stan. Slutligen fick vi tag pa en cabaña (typ stuga) som visade sig vara hogt over alla forvantningar! Tva vaningar, rent och frascht, eget kok och badrum, golvvarme och gratis stadning. Helt fantastiskt att kunna ga omkring endast ikladd t-shirt inomhus! (Att jamfora med de 9 grader vi hade i vart sovrum i Esquel, da var det understall som gallde dygnet runt)

San Martin de los Andes skiljer sig rejalt fran ovriga stader vi sett i Argentina. Alla hus i staden ar fardigbyggda, hela och ser frascha ut. Det ar varmt pa restauranger och barer och man kan darfor kosta pa sig lyxen att ta av sig ytterklader nar man kommer inomhus. Det kanns mer som att vara i Europa eller Nordamerika an i Sydamerika och det ar tydligt att det har den argentinska overklassen flanerar och spenderar pa sina semestrar.

2 mil utanfor San Martin ligger skidomradet Cerro Chapelco dar det dumpade 30 centimeter nysno lagom till mandag morgon. Tyvarr visade sig berget vara lite val flackt for dessa mangder sno, men i tisdags oppnade toppliftarna och da kom vi at lite brantare akning och fick ett par riktigt fina svangar och face-shots! Glada miner! Glada tider!

Inga kommentarer: