torsdag 12 juni 2008

Albert 1er

Via lite bouldering i Uppsala (vi hann kolla vilka problem vi ville klättra innan det började regna, som tur var hittade vi en grotta där några problem fanns skyddade mot regnet) hamnade vi mitt på landet utanför Söderhamn. När vi körde in på gården satt Andreas och Marie i varsin traktor och jämnade till uppfarten. På gården (som består av minst 3 olika hus och 2 stall) finns även några hästar och ett par katter.







Till gården hör förstås även lite skog och via den upp på en kulle hittade vi potentiell klättring. Så vi tog med oss ett par stålborstar och borstade fram ett par problem. Som de hobby-klättrare vi är så uppskattar vi svårighetsgraden på det roligaste problemet till 5C. Henrik balanserade sig upp först och numera går problemet under namnet Albert 1er.





Igår kväll puttade vi ner roddbåten i sjön och gav oss ut med varsitt metspö. Även här var det Henrik som drog det längsta stråt: en fin aborre! Maja fick nöja sig med en decimeterstor mört som i och för sig gick hem hos katterna. För att själva få njuta av god fisk så begav vi oss till en schysst fiskrestaurang ute vid havet. Där bjöds gös, öring och sik. Mums!

Imorgon fortsätter vi norrut och hoppas på att regnet håller sig borta i helgen så att vi får klättra lite vid Midskogs utanför Sundsvall. Tack och hej!

Inga kommentarer: