lördag 3 januari 2009

God Jul & Gott Nytt År!

God kväll gott folk! Äntligen är era fantastiska bloggare tillbaka- stort grattis! Anledningen till den icke-befintliga uppdateringen skyller vi på att vi (återigen) har kånkat all vår skidutrustning och cirka hälften av vårt bohag land och rike runt. Men nu är vi alltså på plats i Umeå och bloggandet (och våra liv) kan fortsätta.

Julhelgerna har vi spenderat i Täby/Björneborg där snötäcket var lika tunt som vanligt såhär års. Detta till trots dök det upp både flera tomtar och finansnissar hos oss! I jul har kusinerna (till höger: Julia, Fredrik, Maria, Lena, Anders) slagit alla rekord räknade i modern tid genom att träffas två gånger inom en loppet av en vecka! Hoppas på stark förbättring på den fronten och att vi alla håller vad vi lovat om årliga kusinträffar!

Efter oerhörda mängder julmat, julgodis, julmust och julöl hoppade vi tillsammans med massa kompisar på nattbussen upp till Kittelfjäll. Där hade de inte heller någon snö! Därför har vi nu gjort ett stort antal fostrande åk på ren is (där åker t.o.m. vi fult!) samt gjort en sjukt extremt hike (återges på bild till vänster). Tillsammans med Rickard och Maria kämpade vi oss upp till toppen av ankarliften (i ärlighetens namn fick vi faktiskt kämpa lite för vi höll på att fara iväg i de vindbyar som blåste). Som tack för mödan fick vi ett par svängar på kartong och några i något som med mycket god vilja kan kallas puder (eller hellre kanske bara mjuk snö).

På nyårsafton gjorde vi en dagstur till Tärnaby där de både hade snö och fungerande liftar. Fantastiskt tyckte vi och blev snabbt påminda om att det ju faktiskt är mycket roligare att åka skidor på snö än på is. Vi som hade hunnit börja fundera på om vi hade vuxit ifrån det här med skidåkning. Vi vill dock vara tydliga med att så är alltså INTE fallet!

Själva nyårsfirande gick av stapeln på fashionabla Hotell Kittelfjäll där vi armbågades på dansgolvet tillsammans med alla 18-åringar inom 20 mils radie. De verkade inte ha lärt sig det där med att dricka med måtta ännu. Det lär de sig nog med åldern hälsar Henrik.

När våra vänner Maria & Rickard, Tomas, Bobo, Olga och Krister hoppade in i bussen för att bli körda tillbaka till Stockholm av Lasse-Kongo, åkte vi istället med Stina och Linus (aka Stinus) till deras stuga som ligger ca 2 mil utanför Kittelfjäll (inte på bild till vänster). Där blev vi bjudna på en god middag och gott sällskap.

Dagen därpå ville liftgubbarna ha 260 spänn (per person!) av oss för att släppa upp oss i liften. Aldrig! sa vi och så blev det inget mer åkt i Kittel för den här gången. Innan vi hoppade på bussen till Umeå knäppte Henrik fotot till vänster som ett litet minne av den blåsiga nyårsnatten... Gott Nytt!

Inga kommentarer: