onsdag 8 oktober 2008

Vasaloppet och Haute Route

Där har vi lagt ribban inför vintern. Den ursprungliga planen att åka till Ryssland för att bestiga och skida Mount Elbrus får ligga på is sedan Medvedev (eller är han utan ved? Eventuellt!) fick för sig att invadera Georgien. Vi inväntar vänligare och lugnare förhållanden i öst och ställer istället in siktet på Dalarna och Alperna. För att undvika komatosa tillstånd på hög höjd och kunna njuta av våra semestrar ligger vi därför nu i hårdträning (igen?). Idag har vi sprungit i skogen med stavar och bara för att spexa till det lite extra blev det fem intervaller uppför Bräntberget (vars topp enligt Henriks klocka ligger på 70m.ö.h. 50x70=350 höjdmeter på 15 min (Henrik) eller 20 min (Maja), vilket oavsett vem man räknar på blir drygt 1000 höjdmeter i timmen!). Eftersom vi tänkte hålla samma tempo mellan Chamonix och Zermatt kommer vi hinna bestiga alla franska toppar över 2000 meter under veckan. Minst!

Det var allt för idag. Imorgon åker vi till Täby och på fredag vidare till Björneborg. En helg på sydliga breddgrader väntar alltså. Yey, vi tar med oss bikini/badbrallor/simdyna!

2 kommentarer:

Anonym sa...

ÖÖÖÖÖH! Fick henrik godkänt på mattekurserna? 50x70=350? :)

Henry o Majgull sa...

Oj. Tur att jag har ryggen fri... Maja skrev visst en nolla för mycket, 5x70 ska det ju vara... 3500 höjdmeter på en kvart! Det hade ju varit nåt det...