måndag 16 mars 2009

Marsfjällen

Mera äventyr! I fredags kväll plockades Henrik upp på flygplatsen efter en arbetsintervju i Malmö och vi kastade snabbt in oss i en bil tillsammans med Jens och Håkan och stack till fjällen. Marsfjällen närmare bestämt. Efter ett par timmar i bilen slog vi upp tältet i Fatmomakke och kröp ner i sovsäckarna och sussade sött. Förutom Jens som lagt sig på ett cementgolv med bara ett liggunderlag och därför hade allvarliga problem med nattsömnen.

Lördag morgon kokade vi havregrynsgröt och blåbärssoppa på nya gasköket och slängde sedan på hudarna och började traska mot Marsfjällskåtan. Denna visade sig ligga aningen längre bort än vi trott, vilket tillsammans med klibbig snö och en tilltagande whiteout gjorde vårt annars så muntra sällskap aningens irriterat. Vid lunchtid var vi äntligen framme vid kåtan där vi tog långlunch och efter övervägande bestämde oss för att göra ett försök på Marsfjället. När det äntligen började luta uppför och himlen sprack upp något, blev allting genast mycket roligare. Ett par timmar senare stod vi på det vi då trodde var toppen av Marsfjället och gjorde oss redo för åket ner som faktiskt var riktigt fint. Vi kom ner lagom för att njuta av solnedgången med en kåsa whiskey i näven.

Efter en natt i kåtan väcktes vi på söndagen av ett strålande vackert väder! Inga sura miner nu inte! På med hudarna bara och så stack vi iväg mot Orsten. Benen var pigga och vi kände oss snabba när vi två timmar senare stod på toppen (den riktiga toppen den här gången) och funderade på vilket åk vi skulle ta ner. Efter lite dividerande sparade vi en ränna med knepig ingång till ett senare tillfälle då vi planerar att bära hjälm. Istället tog vi ett långt mjukt åk ned till kåtan. Där fick vi oss en lunch i solen innan vi jobbade oss ner till bilen igen. En fin skidhelg igen med andra ord!

Inga kommentarer: